Ingrediente:
- 1 kg de crap curatat si spalat
- sare
- 3 linguri unt
- 1 lamaie
- 1 lingura mustar
- piper macinat
Mod de preparare:
Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min.
Pestele se intoarce des, pentru a se frige uniform.
Se unge cu putin ulei daca nu este destul de gras, se scoate pe un platou si se taie felii dupa ce s-a racorit putin.
Se prepara un sos din unt si lamaie astfel: untul se inmoaie pe foc mic, apoi se trage cratita de pe foc, se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza bine.
Se adauga mustarul, continuand operatia.
Cand sosul arata ca o crema consistenta, se sareaza si se tine la cald.
Se toarna peste pestele fript si se serveste imediat.
Sosul se poate servi si cu pastrav la gratar sau rasol.