Ingrediente:
- 1 crap,
- 2 linguri cu virf de unt,
- 3-4 rosii,
- 3 ardei grasi,
- o lamiie,
- 6-7 linguri de ulei,
- 2-3 catei de usturoi,
- 2 cepe,
- patrunjel,
- sare,
- piper,
- cimbru,
- 1 pahar mic cu vin.
Mod de preparare:
Curatati si spalati pestele, taiati-l in bucati potrivite, asezati-le intr-o tava emailata, presarati-le cu sare, cimbru, piper, apoi asterneti ceapa taiata felii subtiri, combinata cu felii de rosii si de ardei. Adaugati usturoiul (mujdei), patrunjelul tocat si felii de lamiie fara coaja. Deasupra turnati uleiul si vinul. Dati vasul la cuptor cu foc potrivit pentru 40-50 de minute. Daca puneti pestele intreg, puneti-i in interior piper, cimbru si mujdei de usturoi.