Ingrediente:
- 1 crap mijlociu
- sare
- 1 kg rosii
- 1 ceasca ulei
- piper boabe
- 3 linguri faina
- 1 lingura otet
- 1 lamaie
- 1 foaie de dafin
- 1 morcov
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase.
Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins.
Se scoate cand carnea pestelui nu mai este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul.
In uleiul ramas de la prajirea pestelui se adauga o lingura de faina, se lasa pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca faina sa nu se arda.
Se stinge cu sucul obtinut de la 1 kg de rosii trecut prin masina de tocat, putin sarat si indulcit.
Se fierbe 15 min., se adauga otetul, sarea necesara si cateva boabe de piper, dupa care se fierbe sosul descoperit pana devine de consistenta unei smantani.
In sos se fierbe si un morcov taiat rondele, cu care se va garnisi pestele.
Cand sosul este gata, se strecoara si se toarne peste peste.
Se serveste totul cald, cu felii de lamaie si morcov de jur imprejur.