Ingrediente:
- 1 crap mijlociu
- sare
- 150 g hrean
- 150 g nuci tocate
- 1 lingurita zahar
- miezul de la 2 felii de paine
- 1 pahar smantana
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala, se indeparteaza capul si aripioarele, se taie felii mari si se pune la fiert cu apa calda cat sa-l acopere si cu sarea necesara.
Cand este gata (este nevoie de doar 15 min. de fierbere la foc mic) se ia vasul de pe foc si se lasa la cald.
Separat se pregateste sosul: hreanul se da pe razatoarea mica, se pune intr-un vas adanc, unde se amesteca cu nucile tocate marunt.
Peste amestec se pune miezul de la doua felii de paine proaspata bine faramitat si smantana.
Amestecul se sareaza dupa gust, se indulcestecu o lingurita de zahar si se amesteca energic pana ce se topeste zaharul.
Peste amestec se stoarce o lamaie si se omogenizeaza.
Sosul astfel preparat se toarna peste pestele fiert si se servesc impreuna cu legumele fierte.