Ingrediente:
- 1 crap de 2 Kg,
- 6-8 cepe,
- 1 Kg rosii,
- 1 ceasca untdelemn,
- 1 legatura patrunjel,
- sare,
- piper,
- 3 pumni de macris verde,
- 2 linguri de lapte batut.
Mod de preparare:
Ceapa se taie pestisori si se pune la calit intr-o tava incapatoare. Rosiile se taie felioare si se pun si ele peste ceapa rumenita. Pestele se curata si se taie portii. Cand rosiile s-au muiat/prajit, se pune pestele sarat si piperat, si se da la cuptor, stropindu-se des cu zeama din tava. Patrunjelul si macrisul se toaca marunt si se freaca impreuna cu laptele batut, pana se face pasta. Dupa o jumatate de ora si mai bine, daca pestele este bine rumenit si patruns, se toarna sosul acrisor si parfumat si se mai lasa 2-3 minute in cuptor.