Ingrediente:
- faina (500 g),
- oua (2),
- unt (50 g + 100 g),
- zahar (50 g + 100 g),
- drojdie de bere (30 g),
- lapte (1 pahar),
- sare (1 virf de cutit),
- rom,
- vanilie,
- coaja de lamiie.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celelalte elemente. Se framinta un aluat, care se lasa la crescut 1/2 ora. Se freaca separat 100 g unt cu 100 g zahar pina devine spuma. Pe planseta presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie groasa de 2 cm. Pe deasupra se pune untul frecat cu zaharul, apoi se stringe foaia, formind un rulou, care se taie in 9 bucati. Se procedeaza in continuare ca la cozonacul “Trandafir” I. Cind cozonacul este gata, se toarna deasupra o ceasca de lapte clocotit, indulcit cu 3 linguri de zahar. Se mai tine in cuptor 5-10 minute.