Ingrediente:
- 500 gr faina,
- 200 gr unt,
- o lingura de untuta de porc,
- un paharel de lichior de cirese,
- 50 gr zahar,
- 3 oua,
- 150 gr stafide,
- 75 ml lapte,
- 125 ml frisca,
- untura pentru forma,
- 50 gr migdale,
- zahar farin.
Mod de preparare:
Faina se pune intr-un castron mare, untul se taie in fulgi, ca se inmoaie mai repede, si se adauga la faina, impreuna cu lichiorul de cirese, zaharul, ouale si stafidele. Se framanta pana se obtine un aluat potrivit. Drojdia se dizolva in lapte caldut, se framnta cu aluatul de mai sus. Frisca se adauga in portii mici. Cuptorul se incalzeste la 220 de grade Celsius. O forma mare de cozonac se unge cu unt sau untura si pe fundul formei se pun bucati de migdale taiate. Se toarna aluatul, se acopera si se pune la un loc cald, pana ce volumul se dubleaza. Forma se introduce in cuptor la foc potrivit timp de ora. Cozonacul se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se presara cu zahar farin.