Ingrediente:
9 oua intregi, 15 linguri de sifon sau apa minerala, 4 linguri ulei, un varf de cutit de drojdie, faina de tip 650, aprox. 1 kg.
Se bat bine ouale, se adauga sifonul, uleiul si drojdia. Odata toate acestea bine amestecate se adauga atata faina cat sa fie coca moale. Pe planseta presarata cu faina se formeaza covrigii. Cu cat este coca mai moale, cu atat sunt mai buni covrigii, dar, atentie, nu trebuie coca sa fie prea moale. Se pune la fiert o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba apa se pun covrigii unul cate unul in oala. Cu furculita se intorc in oala pentru a nu se prinde. Nu se lasa mult timp la fiert. Se scot din apa fiarta si se pun pe o carpa curata pentru a se scurge de apa. Se tavalesc prin seminte de susan si se pun in cuptor la copt. Prima data la foc mai mare ca sa creasca un pic dupa care se mai scade focul.