Ingrediente:
Aluatul:
- 300 g faina,
- 200 g unt (sau 150 g margarina si 50 g unt),
- 100 g zahar,
- un galbenus,
- un virf de cutit cu sare fina,
- un plic cu zahar vanilat.
Glazura:
- un albus,
- 150 g zahar,
- 2 linguri zeama de lamiie.
Mod de preparare:
Untul moale se freaca cu zaharul, sarea, vanilia si galbenusul pina cind se omogenizeaza, apoi, se adauga faina, amestecind cu mina pina ce se incorporeaza bine, fara sa se framinte.Dupa aceea, aluatul se tine la rece 30 minute. Covrigeii se coc la fel, la foc mijlociu, sau mai redus putin, fara sa se rumeneasca prea mult. Dupa ce s-au copt, se asaza unul linga altul, pe o foaie de naylon si se ung bine deasupra cu glazura alba, cu pensula, lasindu-i sa se usuce pina a doua zi. Se pastreaza in cutie inchisa.