Ingrediente:
- 160 g faina,
- 50 g unt sau margarina,
- 100 g zahar pudra,
- 50 g nuci macinate,
- coaja si zeama de la o lamiie mare.
Mod de preparare:
Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de lamiie, se amesteca bine, apoi se pune faina impreuna cu nucile, amestecind cu lingura pina se incorporeaza bine. Dupa ce aluatul a stat la rece 30 minute, se ia din el cite o bucata de marimea unui ou, si, pe masa presarata cu putina faina, se modeleaza suluri subtiri ca macaroanele, care se taie apoi, de lungime 20 cm. Li se rasucesc apoi, capetele, in forma de X, la 3 cm de virf, se indeparteaza capetele unul de altul, si se aduce bucla formata peste virfurile capetelor, obtinindu-se astfel, 3 despartituri. Covrigeii se asaza in tava presarata cu faina (netezita cu palma) cu distanta de 1 cm intre ei. Se coc la foc mijlociu, 15-20 minute, si, apoi, se trec fierbinti prin zahar vanilat. Covrigeii au gust acrisor si cu cit stau mai mult, cu atit se fragezesc. Se pastreaza in cutie de carton, inchisa.