Ingrediente:
- 4 cotlete de porc taiate de 2-3 cm grosime,
- 50 g de slanina afumata,
- o ceapa,
- 100 ml de vin alb, sec,
- lamiie,
- sare,
- 100 ml de smintina.
Mod de preparare:
Taiati slanina in cuburi mici, pe care le caliti la foc iute atit cit sa se auresca putin. Adaugati ceapa data pe razatoare, puneti-o peste slanina 1 minut, adaugati un virf de cutit de boia dulce de ardei, puneti sare si stingeti cu vinul si 3-4 linguri de apa. Lasati sa fiarba incet 5 minute, potriviti de sare, puneti zeama de lamiie, apoi luati vasul de pe foc. Bateti smintina cu o lingura de apa rece, puneti-o in sosul pe care nu-l mai dati la foc, dar il pastrati putin cald. Cotletele nebatute si nesarate, unse cu putin ulei prajiti-le in tigaia de teflon si puneti-le pe platou. Peste acestea turnati sosul, decorati cu patrunjel verde si serviti-le cu garnitura de orez fiert sau cu piureu de cartofi ori sote de legume.