Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 12 cotlete de miel (a circa 75 g),
- 1-2 linguri ulei de masline.
Sos:
- 3 rosii mijlocii,
- 1 lingurita otet de mere,
- 2 lingurite zahar,
- 1 ceapa verde tocata,
- 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.
Mod de preparare:
Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se prajesc la foc iute circa 2 minute pe fiecare parte (ca sa se-nchida porii) si pe urma inca un minut pe o parte si pe cealalta. Se servesc cu sosul de rosii, care se prepara in felul urmator: se oparesc rosiile, se baga imediat in apa rece, se scot, se curata de pielita si de seminte (prin presare) si apoi se taie marunt. Se pun intr-o cratita impreuna cu otetul de mere, zaharul si ceapa tocata, se dau in clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se ia sosul de pe foc, se tine cel putin o ora la temperatura camerei, se incorporeaza menta si se serveste cu cotletele prajite.