Ingrediente:
- 2 chifle vechi de o zi,
- 100g sunca afumata,
- 1 legatura de patrunjel,
- 100g svaiter,
- 1kg carne tocata de vita,
- 2 oua,
- 2 linguri de orez,
- 1 ceapa,
- 4 ardei grasi mari, (2 galbeni si 2 rosii),
- sare,
- piper,
- 1 ceapa,
- 500g carne tocata,
- 2 galbenusuri,
- 5 linguri pesmet.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180ºC. Inmuiati miezul de la chifle in putina apa. Taiati sunca afumata in cubulete. Spalati patrunjelul si taiati-l marunt. Curatati svaiterul de coaja apoi dati-l pe razatoare. Amestecati miezul de paine cu sunca, svaiterul, patrunjelul si orezul (ne fiert). Curatati ceapa de coaja. Spalati 2 ardei grasi (1 rosu si 1 galben) si tocati-l marunt. Amestecati ceapa si ardeii cu carnea tocata si condimentati. Modelati toata cantitatea de carne tocata in forma de paine si asezati-o intr-o forma de cozonac unsa cu ulei. Dati-o la cuptor circa 60 minute. Intre timp taiati in cate 4 felii cei 2 ardei grasi ramasi si adaugati-i in forma pe compozitia de carne cu 30 de minute inainte de a scoate totul din cuptor.