Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g margarina (Rama sau Unirea),
- 1 pahar cu apa,
- sare,
- faina cat cuprinde.
Pentru umplutura:
- 500 g ciuperci,
- sare,
- piper,
- 1 ceapa,
- ulei.
Mod de preparare:
Aluatul de coltunasi: se amesteca margarina cu putina sare, se toarna apa si se adauga faina pana se obtine un aluat moale, care nu se lipeste de maini sau de vas. Pentru umplutura, se taie marunt ciupercile si se calesc in ulei impreuna cu ceapa taiata fin, pana nu mai lasa apa. Se intinde o foaie din aluat, se decupeaza dreptunghiuri care se umplu cu ciuperci, se lipesc bine pe margini. Coltunasii se fierb in apa multa, apoi se scurg. Se servesc fierbinti cu sos de rosii picant. Coltunasii mai pot fi umpluti cu varza murata si calita in ulei cu ceapa. In rest se proceseaza la fel. Se servesc cu ceapa rumenita in ulei.