Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 6 linguri otet alb,
- o lingura faina,
- o lingurita mustar,
- o lingurita zahar,
- o lingurita sare,
- 6 linguri smantana subtire,
- 20 g unt sau margarina,
- 300 g varza alba,
- 150 g morcovi,
- 2 tulpini de telina,
- 2 linguri seminte de floarea-soarelui.
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita 6 linguri de apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pana ce dau in clocot (amestecand intruna). Se adauga smantana si untul (margarina) si se amesteca in continuare pana ce se topesc. Se toarna sosul intr-un castron, se incorporeaza legumele spalate si taiate fasii subtiri si se lasa sa se patrunda cel putin doua ore. Eventual se mai gusta o data de sare si de otet. Salata se serveste dupa ce s-au presarat deasupra semintele de floarea-soarelui (prajite fara grasime).