Ingrediente:
- 1 cocos de peste 1,5 kg,
- 200 g de slanina,
- 1 pahar cu vin rosu,
- o lingura de faina,
- 2 linguri pasta de rosii,
- 4 cepe,
- zarzavat de supa obisnuit,
- 200 g de ciuperci,
- 40 de crutoane de paine,
- sare si piper.
Mod de preparare:
Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, puneti slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, asezati cocosul bine curatat si spalat. Asezati in acelasi vas si ceapa tocata pestisori. Cind slanina s-a topit si pasarea este putin rumenita, intoarceti friptura pentru a se patrunde de caldura pe toate partile. Daca este bine facuta, scoateti-o pe un platou si in grasimea din vas puneti o lingura de faina pentru a se auri 3-4 minute. Stingeti cu vin, adaugati pasta de rosii si zarzavatul curatat si dat pe razatoarea mica. Adaugati sare si piper dupa gust. Daca mai este nevoie adaugati si putina apa. Puneti apoi friptura in acest sos, stropiti abundent, acoperiti vasul si mai lasati-l la cuptor cu foc mic inca 10 minute.
Servire:
Pasarea se serveste taiata in bucati acoperita cu sosul din tava si insotita de crutoane de pîine rumenite in unt.