Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 lingura amidon,
- 200 ml suc de visine,
- 100g visine fara sambure,
- 2 oua,
- 200 ml lapte,
- 3 linguri sirop de artar,
- 100 g faina,
- 1 lingura cacao,
- unt 200 ml frisca,
- 1 lingura zahar.
Mod de preparare:
Amidonul se amesteca impreuna cu sucul de visine. Restul de suc se da in clocot. Se ia de pe foc si se amesteca si visinele. Ouale se bat cu laptele si siropul. Faina se amesteca impreuna cu cacao si se omogenizeaza cu atentie in compozitia de mai sus. Aluatul se lasa la foc mic inca 20 min. Se prajesc in unt 8 clatite si se tin la cald. Frisca se bate cu zahar, se introduce in spritul cu forma mare de stea. Se impaturesc clatitele de doua ori si se aseaza pe farfuriile preincalzite. Se aseaza peste ele visinele cu sos si se fac stelute de frisca. Se poate orna cu fire de izmusoara sau cu menta.