Ingrediente (pentru 4 persoane):
Pentru aluat:
- 100ml lapte,
- 100g faina,
- 2 oua,
- 1 cubulet de unt.
Pentru umplutura:
- 200g carne fiarta de pui,
- 200g telemea de vaca,
- 300g pulpa de rosii,
- 1 ceapa,
- 1 buchet de busuioc,
- 50g muschiulet (sau sunca) afumata,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Cerneti faina, faceti in mijloc o adancitura si spargeti cele doua oua. Amestecati usor, apoi adaugati laptele putin cate putin pana se obtine o pasta care curge. Preparati umplutura: taiati carnea de pui, dupa ce ati fiert-o. Curatati ceapa, spalati busuiocul si taiati-le foarte fin. Amestecati toate ingredientele cu sare si piper si adaugati pulpa de rosii taiata marunt, din care pastrati putin pentru decoratie. Taiati muschiuletul si branza in cubulete mici, apoi adaugati-le la amestec. Incalziti o tigaie, ungeti-o cu unt si coaceti clatitele. Pe masura ce acestea sunt gata, le umpleti si le puneti intr-o tava, la cald. La sfarsit, decorati clatitele cu busuioc si pulpa de rosii. Serviti-le calde.