Ingrediente:
- 100 g faina,
- 300 ml lapte,
- 1-2 oua,
- o lingura rom (15 ml),
- o lingura untdelemn (15 ml),
- 1/2 lingurita sare,
- coaja de lamiie.
Mod de preparare:
Intr-o oala de 1 litru se pun galbenusul, untdelemnul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja delamiie (facultativ) si se bat cu lingura ca sa se amestece; apoi se adauga faina, se amesteca bine si se freaca cu lingura pina compozitia nu mai are cocoloase. Se subtiaza cu restul de lapte, turnat cite putin la inceput, amestecind bine de fiecare data pina cind se omogenizeaza compozitia; dupa aceea, se poate pune mai mult lapte odata. Laptele se poate inlocui total sau pe jumatate cu sifon. Albusul se bate spuma tare si apoi se amesteca putin cu compozitia care va deveni spumoasa si deci mai groasa; romul o va mentine spumoasa pina la sfirsit si clatitele vor fi foarte fragede. Zahar nu se pune in compozitie deoarece se caramelizeaza repede si se vor lipi de tigaie. Pentru prima clatita care se coace, tigaia trebuie sa se unga bine pe toata suprafata. Clatitele coapte se pastreaza acoperite, intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.