Ingrediente:
- 500 g ciuperci,
- 50 g unt,
- 100 g branza de Braila,
- 1 lingura marar sau patrunjel verde,
- tocat.
Mod de preparare:
Se pregatesc ciupercile ca mai sus si se pun intr-o cratita la foc sa se moaie pe jumatate, punand in fiecare cate un praf de sare si o bucatica de unt. Picioarele ciupercilor se toaca si se inabusa de asemenea in alta cratita, cu putina sare si unt. Se trece prin masina sau printr-o sita rara branza de Braila. Se freaca bine pana devine ca o pasta, se amesteca cu picioarele ciupercilor tocate si inabusite si cu patrunjel sau marar verde, tocat marunt. Cu aceasta pasta se umplu ciupercile, se presara cu parmezan ras iar deasupra fiecareia se pune o bucatica mica de unt proaspat. Se asaza intr-o cratita de pamant, se dau la cuptor, unde se tin pina se rumenesc frumos deasupra. Se servesc fierbinti.