Ingrediente:
- 1 kg ciuperci,
- sare,
- 250-300 g maioneza,
- 100-150 ml smintina groasa,
- marar,
- patrunjel.
Mod de preparare:
Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se inmoaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca. Maioneza obisnuita se amesteca cu smintina, potrivindu-se gustul cu sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se aseaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.