Ingrediente:
- carne de vaca (1/2 kg),
- cepe (1-2),
- morcov (2),
- praz (1 fir),
- pastirnac (1),
- radacina de patrunjel (1),
- telina (1/2),
- cartofi (2),
- rosii (2),
- bulion (1/2 lingura),
- apa (2 l),
- sare,
- patrunjel,
- leustean,
- zeama de varza (1/2 l),
- orez (2 linguri).
Mod de preparare:
Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pina cind nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cind carnea si zarzavatul sint aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai tirziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cind clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat citeva clocote, se potriveste de sare si de acreala, mai adaugind daca este necesar zeama sau sare de lamiie dizolvata in apa. Cind este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.