Ingrediente:
- 300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa,
- morcov,
- patrunjel,
- telina,
- o ceapa mijlocie,
- 1-2 ardei grasi,
- 3 rosii,
- 2 cartofi mijlocii,
- o lingura cu mazare boabe,
- 10-12 pastai de fasole verde,
- bors sau alta substanta acra,
- frunze aromate,
- sare.
Mod de preparare:
Pieptul de vaca sau ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in 2 l de apa rece, cu o lingurita rasa de sare; se fierb circa o ora la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn si se adauga in supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa circa 30 minute, se adauga mazarea. Cind carnea si zarzavatul sint bine fierte, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii taiati in felii subtiri si rosiile, taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se fierbe inca 15 minute, ca sa se inmoaie cartofii, apoi se adauga borsul, completind lichidul, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust. Se lasa sa mai fiarba citeva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste nedreasa.