Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci proaspete,
- 1 legatura zarzavaturi,
- 1,5 l lapte,
- 400 gr smintina,
- 1/2 apa,
- 2 oua,
- sare,
- piper boabe,
- 1 frunza dafin,
- 2 fire cimbru,
- 10-12 catei usturoi,
- 1 ardei iute,
- 1 gogosar,
- bors pentru acrit.
Mod de preparare:
In apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul taiat cubulete. Peste aproximativ 30 minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele; se fierbe in continuare la foc mic inca 30 minute. Ouale batute cu smintina se adauga cind se ia de pe foc, la fel si borsul.
Servire:
Ciorba se serveste cu ardei iute si optional, smintina frecata cu galbenus de ou.