Ingrediente (pentru 5-6 portii):
- 500 g aripi de curcan (4 aripi)
- 2 cepe albe
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ardei rosu sau galben
- 2 foi de dafin
- 1 legatura leustean
- 1 pahar suc de rosii
- 1 pahar smantana fermentata
- 2 linguri de orez alb
- 2 linguri otet de mere
- 5-6 boabe piper negru
- sare si piper
Aripile de curcan se taie in bucati portrivite astfel incat la fiecare portie sa revina o bucata. Se pun la fiert in 3 litri de apa rece impreuna cu foile de dafin si boabele de piper si se fierb la foc mic timp de 50 de minute, spumand din cand in cand. Dupa ce carnea nu mai face spuma se adauga orezul spalat.
Legumele se curata si se taie cubulete incercand ca toate sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune. Se pun si ele la fiert.
Dupa 15 minute se adauga sucul de rosii sau, daca doriti, il puteti inlocui cu rosii cuburi din conserva.
Se mai fierbe ciorba in jur de 10 minute, se ia de pe foc si se lasa la racit acoperita cu un capac. Cand e calduta, se adauga otetul, leusteanul tocat marunt, o lingurita de sare si un praf de piper si smantana.
Pofta buna!