Ingrediente:
- 300-500 g carne cu mult os de rata,
- porc sau vita,
- morcov,
- patrunjel si telina,
- o ceapa mijlocie,
- o varza de circa 1/2 kg,
- un ardei gras,
- circa 1/2 l suc de rosii sau alta substanta acra,
- cimbru,
- marar si o mica frunza de telina,
- sare.
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare. Se fierb o ora. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, se caleste 2 minute cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa. Dupa 30 minute, se pune varza (controlata bine sa nu aiba nisip pe frunze si spalata), taiata in felii subtiri, ardeiul in felii si o ramura de cimbru. Cind toate sint bine fierte, ciorba se acreste cu suc de rosii, dupa gust, sau cu ce avem la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Se pune si marar sau patrunjel taiat marunt. Se serveste ca atare sau se drege. Se poate pregati la fel, fara carne, numai cu zarzavatul calit.