Ingrediente:
- doi litri de apa,
- un litru de bors,
- 6-7 bucati de peste de circa 100 grame fiecare,
- trei linguri de orez,
- doi-trei morcovi,
- o ceapa,
- doua rosii,
- patrunjel,
- leustean,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie marunt morcovii, ceapa si patrunjelul. Se pun sa fiarba in apa, adaugand orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap (dintii faringieni) si intestinele, se spala. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de preferinta capul si coada). Se lasa sa fiarba la foc potrivit, luandu-se in permanenta spuma. Cand este aproape gata se toarna borsul fiert separat si strecurat, precum si cele doua rosii curatate de coaja si o mana de leustean taiat marunt. Se lasa sa mai dea impreuna in clocot. Cel mai bine se serveste rece.