Ingrediente:
- 500 g carne,
- 2 oua,
- 1 felie franzela,
- 3 cepe,
- 3 legaturi verdeata,
- sare,
- piper,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- 1 telina mica,
- 1 1/2 litru apa,
- 1 litru zeama de varza acra,
- leustean.
Mod de preparare:
Carnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela muiat si stors, oua, verdeata, sare si piper. Se uda mina in apa rece si se fac perisoare mici si rotunde. Se taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu apa. Cind sint gata fierte se adauga zeama de varza. Se lasa sa dea un clocot si se pun perisoarele sa fiarba incet. Aproape de sfirsit se adauga verdeata si leusteanul.