2 l apa, 1 l bors, zarzavat de supa, verdeata, 3 rosii, sare, 1 galbenus, 2 linguri smantana.
Perisoare:
500 g carne, 1 felie de paine, 2 linguri orez, 1 ceapa, 1 ou, sare, piper.
Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov, un patrunjel, o ceapa, toate taiate marunt, si osul ce ramane de la carne, si se lasa sa fiarba bine. Se toarna borsul fiert separat si strecurat, se adauga verdeata taiata fin, rosiile carora li s-au scos samburii si sare. Se lasa sa dea cateva clocote. Se face o tocatura din carne, miezul de la o felie de paine muiat si stors bine, se adauga orezul; ceapa tocata fin, un ou, sare, piper. Se fac perisoare mici cu mana uda si se pun la fiert in ciorba. Inainte de a servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus batut cu smantana.
Sursa: Sanda Marin