Ingrediente:
- 700 g carne de miel,
- 2 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 telina,
- 2 linguri de orez,
- 1 lingura untura,
- 2 legaturi ceapa verde,
- 100 g smantana,
- 1-2 oua,
- 1 lingura faina,
- 1-2 linguri otet,
- 1 legatura tarhon,
- 1 legatura patrunjel,
- sare,
- 2 l apa.
Mod de preparare:
Ceapa si zarzavatul curatate si taiate subtire se calesc in untura, se sting cu apa si se lasa sa fiarba. Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga carnea spalata si portionata. Cand ciorba este aproape gata se adauga orezul ales, spalat si fiert separat (pentru a nu ingrosa prea mult ciorba) si ceapa verde curatata si tocata marunt. Se lasa sa dea cateva clocote. Se amesteca intr-un vas galbenusurile cu faina si smantana, se subtiaza cu zeama de la ciorba si se toarna in oala. Se adauga tarhonul oparit si tocat. Se acreste, se finiseaza gustul cu otet si sare si se serveste cu patrunjel verde tocat.