Ingrediente:
- 1/2 carne de miel,
- circa 300 g frunze de macris,
- o ceapa mijlocie,
- un galbenus,
- 100 ml smintina,
- 25 g orez,
- tarhon,
- leustean,
- patrunjel,
- sare.
Mod de preparare:
Carnea se pune in 2 l apa rece, impreuna cu ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare si se fierbe circa 50 minute. Macrisul, numai frunzele, fara codite, se spala in 2-3 ape; apoi, se ia cite un manunchi si se taie in felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute. Macrisul are acreala lui naturala si gust foarte placut cu carne de miel. Odata cu macrisul, se pune si orezul, ca ciorba sa fie mai deasa sau se pot face galuste din albus. Cind toate sint fierte, se sareaza dupa gust si, daca este prea acra, se mai adauga putina apa. Cine doreste mai acru, adauga, dupa gust, zeama sau sare de lamiie. Se ia de pe foc si se drege. Pentru aroma, se pun frunze de tarhon sau hasmatuchi, leustean si patrunjel, sau din toate cite putin.