2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de miel, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, 3 linguri orez, 1 galbenus, 2 linguri de smantana.
Se fierb in apa cu sare capul si bucati de carne de miel. Dupa ce da in clocot, se ia spuma si se adauga: un morcov, un patrunjel si o ceapa mica taiate marunt. Cand sunt fierte, se toarna borsul fiert separat si strecurat, si se adauga o frunza de patrunjel, cozi de ceapa verde taiate fin si 2—3 linguri de orez ales si spalat. Se lasa sa fiarba orezul, se gusta de acru si se drege in castron cu un galbenus si doua linguri de smantana. In loc de orez se pot pune galuste preparate in felul urmator: se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, bine, pana se face ca o crema. Se pune sare si se adauga faina pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se iau cu o lingurita si se da drumul galustelor in ciorba, cand clocoteste. Se fierb un sfert de ora.
Sursa: Sanda Marin