Ingrediente:
- cap, coada, bucati de carne de miel,
- 2-3 morcovi,
- 1 patrunjel,
- 2 cepe,
- 2 linguri smintina,
- 1 ou,
- 2-3 linguri orez,
- ceapa verde,
- patrunjel,
- leustean verde,
- sare,
- 1 l bors.
Mod de preparare:
Capul, coada si carnea de miel se pun la fiert in apa cu sare, ca dupa ce incepe sa fiarba sa luam spuma. Cind carnea este fiarta, se scoate din oala, iar supa ramasa se strecoara. In aceasta supa se lasa la fiert ceapa morcovul si patrujelul tocate marunt. Cind sint gata se adauga orezul si se continua fierberea. Separat se fierbe borsul, care se adauga apoi peste zarzavat. In oala se pune carnea si se sareaza dupa gust. Smintina se amesteca bine cu galbenusul de ou si cu putin bors si dupa aceea se pune in oala. La sfirsit se pune verdeata tocata marunt, iar oala se va acoperi cu un capac.