Ingrediente:
burta de la un miel, matele de la un miel, plamanii de la un miel, ficatul de la un miel, rinichii de la un miel, capul mielului, coada mielului, gatul mielului, cele patru picioare ale mielului de la genunchi in jos, ceapa uscata cca. 200g, rosii in bulion un borcan de 800 ml, sare dupa gust, cimbru dupa gust, o legatura de leustean verde, otet.
Burta, matele, plamanii, ficatul, rinichii si esofagul se spala foarte bine cu apa rece si se limpezesc cu otet. O atentie deosebita se acorda burtii si matelor care vor fi spalate si cu sare pentru a le face sa-si piarda mirosul. Dupa ce au fost spalate, se pun intr-o oala la oparit astfel: matele, burta si esofagul impreuna si plamanul, rinichii si ficatul impreuna. Odata oparite se pun la racit. Cand s-au racit se taie in cuburi mici. Intr-o oala se pun le fiert capul, gatul, coada si picioarele mielului. Se spumeaza. Cand nu mai exista spuma de luat se adauga ceapa tocata marunt si organelle taiate in cuburi mici. Se fierb pana cand se observa ca se desprinde carnea de pe oase. In acel moment se adauga cimbrul, leusteanul taiat marunt, rosiile tocate marunt si sarea. Ciorba se serveste cu hrean razuit tinut in smantana cu sare.
1 comment
este foarte buna sa mai puneti retete noi
Comments are closed.