Ingrediente:
- 500gr fasole boabe,
- 150gr ceapa,
- 200gr morcov,
- 100gr radacina de telina,
- 3 rosii proaspete,
- 2 linguri bulion de rosii,
- 100gr ulei,
- 5gr sare de lamaie,
- 2-3 tulpine de telina,
- un praf de supa de vita (sau cu gust de vita),
- 2 legaturi de leustean verde,
- o legatura patrunjel verde,
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
PREGATIREA: Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpina de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie in sferturi de felii mai groase.
PREPARARE: Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere, se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Intre timp, se caleste in ulei ceapa, telina si morcovii se adauga peste ele rosiile. Cind fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, praful de supa, sare si piper. La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa, 2 linguri de bulion de rosii ori sare de lamaie sau amindoua.
Servire:
Ciorba se serveste fierbinte in supiera cu leustean verde deasupra.