Ingrediente:
- carne de porc (1 /2 kg),
- oase (1-2),
- cepe (1-2),
- morcovi (2),
- pastirnac (1),
- radacina de patrunjel (1),
- orez (1 cescuta),
- apa (1 1/2 l),
- oua (2),
- lamiie (1/2).
Mod de preparare:
Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. Cind clocoteste, se inlatura spuma si se adauga zarzavatul curatat, spalat si trecut prin razatoare. Se lasa sa fiarba, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se adauga orezul curatat si spalat. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute impreuna si se potriveste de sare si acreala. Se bate cu ou si se presara cu marar si patrunjel tocate marunt.