Ingrediente:
- 1 kg. burta de vaca,
- 3-4 oase,
- 2 buc. morcovi,
- 1 buc. radacina de patrunjel,
- 1 buc. telina,
- 2 buc. ceapa,
- 1-2 linguri otet,
- sare,
- piper,
- o legatura patrunjel,
- 3 1/2 – 4 l apa,
- 2 oua.
Mod de preparare:
Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta,se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte dinsare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoarasupa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou. Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Mod de servire:
Se serveste foarte calda.