Ingrediente:
1 kg de burta, 1 cartof de marime medie, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 6 linguri mari de faina, 1,5 litu de apa, 1 lingura mare de sare, 3-4 linguri mari de otet.
Se spala burta in apa calda si se fierbe impreuna cu cartoful si usturoiul timp de 45 de minute dupa primul clocot. Se scoate burta si se taie marunt. Se scoate cartoful si usturoiul din vas si intr-o tigaie se caleste faina, usturoiul fiert si un pic de boia. Dupa ce se caleste toata compozitia se pune in alt vas. In acest vas se mai pune burta taiata in bucatele mici, se pune apa si dupa ce apa fierbe, se adauga piperul negru, cartoful pasat si se adauga otet. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se serveste calda cu paine proaspata. Intr-un vas separat se piseaza usturoiul ramas la care se adauga otet. Usturoiul cu otetul se servesc impreuna cu ciorba, dupa gust.