Ingrediente:
- 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata),
- o coada de vaca sau genunchi de vaca (cereti la macelarie o “cheie”),
- o ceapa,
- doi morcovi,
- 4 oua,
- 300 g smintina,
- otet,
- o capatina usturoi.
Mod de preparare:
Intr-o oala de presiune mare puneti la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Lasati sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, separati galbenusurile de la 4 oua si amestecati-le cu smintina, batindu-le bine. Striviti usturoiul ca la mujdei. Scoateti burta si taiati-o suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Scoateti oasele si faramitati carnea de pe ele. Morcovii, fie ii striviti ca la sote fie ii taiati felii. Ceapa o aruncati. Reintroduceti in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta turnati-o incet si amestecati mereu, ca se formeaza “zdrente”). Adaugati zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Servire:
Se serveste fierbinte.