Ingrediente:
- 1 kg. piept de vita,
- morcov,
- patrunjel,
- telina,
- ceapa alba,
- 2 linguri de orez,
- un galbenus,
- 100 ml smintina sau iaurt,
- putin ulei,
- 1 litru de bors,
- tarhon si ceapa verde,
- sare.
Mod de preparare:
Spalati carnea, taiati-o in bucati si puneti-o la fiert in 2 1/2 – 3 l de apa. Luati spuma, adaugati putina sare si zarzavaturile bine spalate si tocate marunt. Acestea, zarzavaturile, pot fi date prin razatoarea mare, calite in ulei 2 minute, apoi puse in vasul cu carne. Lasati ciorba sa fiarba incet, in vas acoperit. Cind carnea este aproape gata, puneti orezul spalat, amestecati repede sa nu se lipeasca de fundul vasului. Acriti ciorba cu borsul fiert separat, lasati sa clocoteasca impreuna citeva minute, puneti tarhonul tocat fin si acoperiti vasul, luindu-l de pe flacara. Dregeti ciorba cu galbenus de ou si iaurt sau smintina proaspata.