Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 18 ciocanele de pui,
- 2 linguri unt topit si clarificat,
- 3 catei de usturoi,
- 1 lingura miere,
- 4 crengute de cimbru,
- inca 100 g unt,
- 1 lingurita sare,
- piper.
Mod de preparare:
Puneti untul pe foc impreuna cu 250 ml de zeama concentrata de carne de pasare (Knorr + apa) si lasati sa fiarba incet pana ce scade la jumatate. Curatati usturoiul, tocati-l marunt si alegeti frunzulitele de cimbru. Puneti cele 100 g de unt sa se incinga intr-o cratita si prajiti ciocanelele, pana ce se rumenesc pe toate partile. Faceti focul mai mic, adaugati usturoiul si mierea, turnati deasupra untul fiert cu zeama de carne si amestecati bine. Lasati-le sa se fiarba incet, fara capac, circa 15 minute, pana ce carnea se caramelizeaza si se evapora toata zeama din cratita. Sarati-le, piperati-le, presarati peste ele cimbrul si serviti-le pe un platou.