Ingrediente (pentru 4 borcane de 400ml):
- 1,5kg mere,
- 500g ceapa,
- 400g stafide,
- 400g zahar candel,
- 375ml otet din vin alb,
- 1 lingura boabe de mustar macinate,
- 1 lingura pikant-fix dulce,
- 1 lingurita ghimbir macinat,
- ½ lingurita boia.
Mod de preparare:
Merele si ceapa se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert, la foc mijlociu, intr-o oala mare, alaturi de restul de ingrediente. Compozitia se lasa sa fiarba timp de circa 30 minute, amestecand din cand in cand. Cand se evapora lichidul, se mareste focul si se mai fierbe inca 10 minute, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingoasa. Se toarna imediat in borcane cu filet, clatite cu apa fierbinte. Se inchid borcanele, se rastoarna si se lasa sa stea circa 5 minute. Se intorc si se lasa sa se raceasca.