- 500 g pulpa de porc
- 200 g ficat de porc
- 200 g splina de porc
- 100 g slanina afumata
- un stomac de porc
- 200 g orez sau crupe de mei
- o ceapa, 50 ml ulei
- sare, piper boabe, piper macinat
- foi de dafin, coriandru
- ienibahar, cuisoare
Stomacul de porc se curata, se spala bine si se lasa la zvantat. Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, iar ficatul, splina si slanina se taie in cubulete cat mai marunte. Orezul sau crupele se fierb in apa cu sare. Se amesteca toate si se condimenteaza dupa plac. Se umple stomacul cu aceasta compozitie, se coase si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi si cateva boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce s-a fiert si s-a racit, se afuma. Cand trebuie servita, se pune intr-un vas cu ulei si condimente dupa gust, dandu-se la cuptor un sfert de ora, la foc potrivit.