- 500 g carne de miel
- 500 g carne de vita
- 10 oua, miezul de la o franzela
- 100 ml lapte, 2 catei de usturoi
- o legatura de ceapa verde
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- 100 g pesmet, 100 ml ulei
- sare, piper, cimbru
Se fierb opt oua in apa rece cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da focul mic si se mai lasa 7-8 minute. Se scot ouale, se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se lasa la congelator o jumatate de ora. Carnea se da prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu celelalte doua oua, miezul de paine inmuiat in lapte si stors, ceapa si verdeata tocate marunt, usturoiul pisat, sare, piper si cimbru. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se imparte in opt parti egale si, cu mana uda, se modeleaza chiftele, introducand in fiecare cate un ou fiert. Chiftelele se dau
prin pesmet si se rumenesc intr-o tigaie cu ulei incins.