Ingrediente:
- 500 g carne,
- 2-3 cepe,
- 1/2 pahar bulion de rosii,
- 1 felie piine alba,
- 1/2 morcov,
- 1/2 telina,
- 1 cartof,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri untura,
- 2 oua,
- sare,
- piper,
- verdeata.
Mod de preparare:
Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu ouale, ceapa taiata marunt si prajita in grasime, zarzavatul ras pe razatoare, verdeata si sare. Apoi se fac chiftelute, se dau prin faina si se prajesc pe toate partile in grasime incinsa. Chiftelutele prajite se pun intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, 1 pahar de supa de carne, 1-2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute). Cratita se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic 10-20 minute. Se pune apoi sare, iar cind se servesc la masa se presara cu mult patrunjel si marar verde tocat marunt. Ca garnitura se poate servi orez fiert sau piure de cartofi.