Ingrediente (4 portii):
- 1 kg cartofi,
- sare,
- piper,
- 1 legatura de ceapa verde,
- 400g ciuperci,
- 6 linguri de ulei,
- 4 felii de branza (cca. 80g),
- ½ legatura de patrunjel tocat.
Mod de preparare:
Curatati cartofii, spalatii si datii pe razatoare. Condimentatii cu sare si piper. Spalati, curatati ceapa verde si taiat-o rondele. Spalati ciupercile, taiati-le in jumatati si caliti-le intr-o lingura de ulei. Condimentati cu sare si piper. Adaugati ceapa verde si mai rumeniti putin. Puneti amestecul de ciuperci si ceapa deoparte. Incalziti cuptorul la 200 de grade. Formati din masa de cartofi 8 chiftelute pe care le prajiti in uleiul ramas pana ce devin crocante. Scoateti-le apoi, lasati-le sa se scurga bine si asezati-le intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt. Adaugati peste fiecare chifteluta putin din amestecul de ciuperci si ceapa verde si cate o jumatate de felie de branza. Condimentati, dupa gust, cu piper. Gratinati chiftelutele circa 10 minute la cuptor si serviti cu patrunjel presarat deasupra.