Ingrediente (pentru 4 portii):
- 250 g orez (preferabil cel pentru rizotto)
- 100 g fasole alba uscata
- 50 g faina alba
- 1 ou
- 3 linguri cascaval ras
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- sare si piper
- 1 foaie dafin
Fasolea boabe se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe impreuna cu foaia de dafin, schimbandu-se apa de 3 ori.
Orezul se spala si se fierbe in 500 ml de apa rece la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 20 de minute.
Ceapa se toaca foarte marunt, se caleste intr-o lingura de ulei si se amesteca cu orezul. Peste orez se adauga oul, fasolea scursa, cascavalul ras si condimentele. Se formeaza din aceasta compozitie bile de marimea dorita, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins pana devin aurii. Se scot pe un servet pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calde.
Pofta buna!