Ingrediente:
- 150 g creier de porc sau vitel,
- 50 g parmezan sau brinza telemea,
- 50 g ceapa,
- un ou,
- 25 g faina,
- 50 g franzela,
- o lingurita rasa de sare,
- un virf de cutit sau de lingurita de piper si ienibahar sau nucsoara,
- marar sau patrunjel,
- pesmet.
Mod de preparare:
Ceapa, rasa fin sau taiata foarte marunt, se caleste, un minut, cu o lingura de untdelemn. Creierul se zdrobeste bine cu furculita, se adauga ceapa calita, oul intreg, piperul, ienibaharul, faina, franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa, sarea marar sau patrunjel taiat marunt, brinza rasa si se amesteca bine. Compozitia va fi moale. Pe o foaie de naylon se pun 2 linguri cu faina sau pesmet si i se da forma de chiftea. Se pregatesc la inceput 10-12 bucati, pentru o tigaie, apoi se continua la fel, pina cind se termina compozitia. Tigaia, fara grasime, se infierbinta, 3-4 minute, la foc mijlociu, se toarna untdelemn intr-un strat de 1/2 cm si, imediat, se asaza chiftelele, unele linga altele, neinghesuite. Se rumenesc, circa 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacara). Pe masura ce unele sint prajite, se inlocuiesc cu altele, ca sa nu se arda grasimea.