Ingrediente:
- 2 vinete (circa 200g fiecare),
- sare,
- 6 linguri ulei de masline,
- 2 lamai,
- 4 fire de menta,
- 1 ceapa,
- 500g carne tocata,
- 2 galbenusuri,
- 5 linguri pesmet.
Mod de preparare:
Spalati vinetele, decojiti-le si taiati-le in felii subtiri. Presarati sare peste ele, apoi turnati si 3 linguri de ulei. Aranjati-le pe o tava si dati-le la cuptor pe gratarul cel mai de sus 10 minute. Scoateti-le si dati-le prin masina de tocat. Spalati lamaile cu apa calda, stergeti-le cu un prosop si dati-le pe razatoare. Spalati menta, scurgeti-o de apa, rupeti-le frunzulitele si tocati-o marunt. Curatati ceapa si tocati-o. Framantati salata de vinete, verdeata, ceapa, galbenusurile de ou, coaja rasa de lamaie, pesmetul si condimentati-le. Modelati circa 24 de chiftele si prajiti-le in ulei timp de 10minute intorcandu-le din cand in cand cu o lingura de lemn. Taiati o lamaie felii si prajiti-le pe ambele parti in grasimea ramasa de la chiftele, apoi condimentati-le. Folositi feliile ca garnitura pentru bulete si ornati-le cu putina menta pe deasupra.