Ingrediente:
- 500 g file de piept de pui (fara piele si os),
- o capatana de usturoi,
- o ceapa mica,
- 2 linguri de zahar,
- 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert – daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soia),
- 3 linguri de ulei (de preferat de alune),
- 2 linguri de unt de arahide,
- 100 ml lapte de cocos,
- o lingura de sos chilli,
- o lingura de lemon grass powder.
Preparare:
Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas. Se pune usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, se taie, se piseaza, etc dupa care se amesteca). Se va obtine o pasta fina care se poate subtia cu apa rece. Se pune peste carne, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand. Se incalzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Carnea astfel marinata se pune pe gratar pana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Se invarte si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar. Puiul se aseaza pe platou in forma de raze de soare, iar la mijloc se pune sosul intr-un castronel mic. Se poate orna cu lamaie.